Medgidia, Constanţa

căutare

Medgidia, Constanţa

Medgidia (turcă: Mecidiye sau Megidie, în trecut Karasu sau Carasu,) este un municipiu în judeţul Constanţa, Dobrogea, România, format din localităţile componente Medgidia (reşedinţa), Remus Opreanu şi Valea Dacilor. Este situat în centrul Podişului Dobrogei de Sud (Podişul Medgidiei).

Istorie

Înainte de 1850, localitatea era un cunoscut târg de cereale în Dobrogea otomană. În această perioadă localitatea s-a bucurat de atenţia sultanului Abdul Medgid, de la care şi-a luat şi oraşul denumirea, şi care a înzestrat-o atunci cu câteva edificii precum moscheea mare şi baia turcească. A trecut sub control românesc în 1878, în urma Congresului de la Berlin.

Guvernare locală

În urma alegerilor locale din 2008 componenţa Consiliului Local Medgidia este următoarea: 10 PNL, 4 PD-L, 4 PSD, 1 Uniunea Democrată a Tătarilor Turco Musulmani din Romania.

Cultură

Muzeul a fost deschis în anul 1964. În colecţia sa există mai multe lucrări ale unor artişti dobrogeni. În anul 2009 a fost închis pentru lucrări de reabilitare şi a rămas în acest stadiu din lipsă de fonduri.

Revistă de spiritualitate şi atitudine civică, apare din anul 1990 coordonată de Prof. Dr. Constantin Miu. Începând cu anul 2006 organizează concursul de creaţie literară „Aripi de dor”, la care pot participa elevi şi studenţi.

Sport

Echipa de handbal masculin, desfiinţată, a fost una din cele mai bune din România[necesită citare] , participând în cupele europene.

Pe de altă parte, clubul de fotbal CSM Medgidia, care îşi desfăşoară meciurile de acasă pe Stadionul Iftimie Ilisei, reprezintă oraşul în competiţiile naţionale. Arena echipei are o capacitate de 32.700 de locuri, fiind al treilea stadion din România ca mărime, după Arena Naţională din Bucureşti.

▾   ▾   ▾   show more   ▾   ▾   ▾

Local News

Unitati

TEAM COMPEXIM

TEAM COMPEXIM

CRIST ALIN MARKET

CRIST ALIN MARKET

Clinica Dios

Clinica Dios

Chrismark Company 2004

Chrismark Company 2004

Frat Cons

Frat Cons

NEVRIE

NEVRIE

COMPLEX SPORTIV

COMPLEX SPORTIV

PERSOANA FIZICA AUTORIZATA DANILA MARIA

PERSOANA FIZICA AUTORIZATA DANILA MARIA

RESTAURANT DOBROGEA MEDGIDIA

RESTAURANT DOBROGEA MEDGIDIA

ARCTIC COMTEL

ARCTIC COMTEL

NETOPAN COMP

NETOPAN COMP

REMAGRIA

REMAGRIA

Stiinta • Azi Am Invatat

Oferte promovate • ad.info.ro